Godišnja skupština udruge

Godišnja skupština udruge

15. 09. 2016.

Redovna godišnja skupština udruge Graševina Croatica ove je godine održana Feričancima, u prostorima starog podruma Feravina.
S obzirom da je cilj udruge promocija graševine, unaprjeđivanja njezine proizvodnje i kvalitete te razvoj vinskog turizma prisutni članov su analizirali prednosti i nedostatke aktivnosti udruge koje su realizirane u razdoblju od zadnje skupštine.

Predsjednik Udruge Graševina Crotica, Vlado Krauthaker, istaknuo je:“ – Graševina se izvozi u 24 zemlje svijeta. To je sorta koja je manje od jedan posto zastupljena u svjetskim razmjerima, a već se dokazuje. U prošloj godini na planu marketinških aktivnosti učinili smo dovoljno, ali trebalo bi još više raditi. Treba ciljano ići na određene prezentacije i nastojat ćemo to ostvariti. Samo zajedništvo nas može gurnuti naprijed i samo jedinstveni možemo napredovati u vinskom biznisu.“

Članovi udruge Graševina Croatica prošle su godine sa svojim vinima sudjelovali na EN PRIMER degustaciji u Zagrebu, Festivalu slatkih vina u Mantovi u Italiji, Danima vina i turizma u Osijeku, Međunarodnom festivalu graševine u Kutjevu, Danima kušanja hrvatskih vina u Crown Plazi u Beogradu, Interfestu u Novom Sadu, Vinskom eventu Randezvous s graševinom i Međunarodnom festivalu vina, delicija i ugodnog življenja “OSIJEK WINE FEST”. Udruga je sudjelovala i u izradi novog zakona o vinu, a dala je svoj doprinos i u radu Udruženja vinarstva Hrvatske.
Na skupštini je usvojen i program rada za 2016. godinu u kojoj će Udruga Graševina Croatica organizirati promociju slavonskih vina na ciljanim manifestacijama, sudjelovati na vinskim manifestacijama u inozemstvu te organizirati konferenciju o graševini u Osijeku, a u planu je i osnivanje regionalnog društva enologa.

Kontakt

Udruga Graševina Croatica
Europske avenije 13
31 000 Osijek
+ 385 99 659 51 58
croatica.grasevina@gmail.com